Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

400 Καμινιώτες υπογράφουν για τη ζωή των οικογενειών τους!!

Colourful stalls at souk (market) in AmmanImage by theboybg via Flickr

Σήμερα είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει η "λαική" αγορά. Διεξήχθη μόνο κατά το 50% και αυτό με σοβαρά προβλήματα λόγω της κινητοποίησης των κατοίκων της περιοχής, μιας κινητοποίησης που όλο και αυξάνει, ακόμη και προς δική μας έκπληξη.

Αυτή τη φορά ήρθαν και τηλεοπτικοί σταθμοί, δημοσιογράφοι και εφημερίδες. Θα υπάρξει μεγάλη συνέχεια.

Μαζέψαμε 400 ονόματα και υπογραφές θυμωμένων περιοίκων τις οποίες καταθέσαμε σε εφημερίδα και θα τις στείλουμε και σε αρμόδια υπουργεία και επιτροπές σε κεντρικό διοικητικό επίπεδο. Βλέπουμε και οι ίδιοι ότι η βούληση των ανθρώπων της περιοχής για συμμετοχή είναι αυξημένη επειδή το ποτήρι είχε ήδη ξεχειλίσει από πριν !!

Μπορεί να είμαστε εγκλωβισμένοι στις φαβέλες των Καμινίων και στα ισόγεια σπίτια μας που δεν έχουν πυλωτές αλλά δεν θα εγκλωβιστούμε και στην απαξίωση της πολιτικής παθητικότητας που πρεσβεύει η εποχής μας. Ο αγώνας μας δεν θα σταματήσει μόνο στη "λαική" αγορά. Η "λαική" αγορά ήταν μόνο η αφορμή για να ευαισθητοποιήσει ένα πραγματικά οργισμένο πλήθος ανθρώπων. Η παθητικότητα ενάντια στη συνεχή υποβάθμιση 40 ετών τελείωσε. Αν δεν ξέρουν οι πολιτικοί τι να κάνουν για εμάς, ξέρουμε εμείς τι να κάνουμε για να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας και το κάνουμε ήδη!

Οι 400 υπογραφές ήταν μόνο η αρχή. Οι "λαικές" αγορές θα πρέπει να φύγουν από τα Καμίνια εντελώς. Δεν στρέφεται η μια γειτονιά ενάντια στην άλλη όπως θα ήθελε ο κάθε αφελής, ανόητος ή εγκάθετος αλλά σιγά, σιγά όλοι οι κάτοικοι γινόμαστε ένα, ενωνόμαστε με κοινό παρανομαστή την τεράστια απογοήτευσή μας που μετατρέπεται σε όλο και μεγαλύτερη οργή για την προστασία των οικογενειών μας.

Αν δεν νοιαστεί ο κάθε Καμινιώτης για το σπίτι του δεν θα νοιαστεί κανένας για εμάς, όπως φάνηκε και από τα πρόσφατα γεγονότα και από την ιστορία της περιοχής μας.

Οι νόμοι υποτίθεται ότι φτιάχνονται από τον λαό για τον λαό. Δεν φτιάχνονται για να εξυπηρετούν κάποιες προνομιούχες μειοψηφίες εμπόρων και παρατρεχάμενων. Οι νόμοι δεν εξυπηρετούν μεταφυσικά εμπορικά συμφέροντα, υπάρχουν κοινωνικά αγαθά πολύ ανώτερα από το εμπορικό όφελος οποιασδήποτε μειοψηφίας μικροεμπόρων "λαικών" αγορών.

Τα δικαιώματα κάποιων εμπόρων της "λαικής" ή άλλων, δεν μπορούν να θεμελιώνονται πάνω στην καταπάτηση των δικών μας δικαιωμάτων να μπορούμε να ζούμε με στοιχειώδη αξιοπρέπεια ή να έχουμε μια ελάχιστη ποιότητα ζωής.

Οι επόμενες κινήσεις μας θα είναι πανό, πορείες και δυναμικές καταλήψεις δρόμων και πιο δυναμικές μορφές αγώνων και από το ίντερνετ, τις εφημερίδες, τα κανάλια και τον τύπο. Η δημοσιοποίηση του θέματος θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Ήδη ζητάμε την κινητοποίηση Ελλήνων -πρώην Καμινιωτών- μεταναστών που ζουν πλέον στο εξωτερικό και οι οποίοι έχουν τα μέσα για την δημοσιοποίηση, στις ΗΠΑ και αλλού, του προβλήματος των Καμινίων Ηρακλείου και για το γύρισμα ντοκιμαντέρ για τις συνθήκες ζωής μας.

Έχουμε ήδη πάει σε δικηγόρους και ψάχνουμε ενδεχόμενες προσφυγές σε Διεθνή Δικαστήρια και διεθνείς οργανισμούς για την άνευ προηγουμένου υποβάθμιση της ζωής μας λόγω της ανομίας και της εγκατάλειψης, ήδη μαζεύουμε στοιχεία και φωτογραφίες-αποδείξεις της εγκατάλειψης μιας περιοχής που υποτίθεται ανήκει στην Ευρωπαική Ένωση.

Σήμερα είμαστε 400, αύριο θα είμαστε 20,000 και το θέμα μας κάποια στιγμή θα γίνει πρώτο θέμα πανελληνίως. ΟΧΙ για την "λαική¨ αγορά αλλά με αφορμή αυτήν. Κάποιοι μπορεί να θελήσουν να "κυνηγήσουν" τον ένα, όμως τους εκατοντάδες σήμερα και τους χιλιάδες αύριο δεν θα μπορεί να τους κάνει κανείς τίποτα. Ήδη στέκονται δίπλα μας ακόμη και άνθρωποι που αναδημοσιεύουν τα κείμενά μας σε δεκάδες άλλες σελίδες.

Τονίζουμε ότι δεν έχουμε τίποτα προσωπικό με κανέναν, ούτε βέβαια με τον δήμαρχο, ούτε με τους αντιδημάρχους, ούτε από τη νομαρχία, ούτε με κανέναν άλλο. Μας ενδιαφέρει απλά να ακουστούν τα αιτήματά μας και να απομακρυνθεί η "λαική" από την υποβαθμισμένη περιοχή μας. Ειδικά από τον δήμαρχο ο οποίος είναι άνθρωπος που έχει λαική καταγωγή, είναι από τα Καμίνια και ξέρει από μαζικούς αγώνες περιμένουμε επιπλέον υποστήριξη.

Αν κάποιοι υπάλληλοι ελπίζουν ότι θα φύγει ένα βάρος από πάνω τους επειδή το θέμα είναι δήθεν "διοικητικό" κάνουν τεράστιο λάθος. Το θέμα είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ. Θα τους αποδείξουμε έμπρακτα τι σημαίνει λαϊκή συμμετοχή και αγώνες διαρκείας με όλα τα μέσα. Εμείς δεν κάνουμε διπλωματία και πολιτική του σαλονιού και του Κολωνακίου, θα είμαστε στο πεζοδρόμιο και από εκεί θα αντλούμε το δίκιο μας και την ένταση της φωνής μας. Δεν στρεφόμαστε προσωπικά ενάντια σε κανένα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ανεχτούμε άλλο την κοροϊδία και την υποβάθμιση της περιοχής μας.

Αν στο μέλλον κάποιοι "εμποράκοι" της λαικής αγοράς έχουν σκεφτεί - έστω με την άκρη του μυαλού τους - ότι με τραμπουκισμούς και ύπουλες ενέργειες ή προβοκάτσιες μπορούν να υπονομεύσουν τους αγώνες της γειτονιάς μας τότε γελιούνται οικτρά.

Υπενθυμίζουμε σε όλους ότι στην υπόθεση, εκτός από την δημοτική αρχή, εμπλέκεται και η Νομαρχία Ηρακλείου και από αυτούς (υπηρεσίες δήμου και νομαρχίας) πιστεύουμε ότι θα υπάρξει λύση με πολιτικές παρεμβάσεις γιατί το θέμα είναι πολιτικό. Δεν πιστεύουμε όμως πλέον σε καμία υπόσχεση γιατί η ανοχή όλων μας έχει εξαντληθεί χρόνια τώρα παρόλο που χρειαζόμαστε τις πολιτικές τους ενέργειες. Αφορμή ζητούσαμε για να διαμαρτυρηθούμε για την κατάντια της περιοχής μας.

Η ζωή μας στα Καμίνια είναι η ζωντανή απόδειξη της σκανδαλώδους ετερονομίας ενάντια στα συμφέροντα των κατοίκων που βασίστηκε χρόνια τώρα πάνω στην απάθεια και την άγνοια μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: