Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Άνανδρος ξυλοδαρμός κατοίκου στη λαική Καμινίων από 6 εμπόρους


Χτες Καθαρά Δευτέρα έμποροι της λαϊκής αγοράς Καμινίων επιτέθηκαν ομαδικώς σε έναν κάτοικο που βγήκε από το σπίτι του για να τους κάνει την παρατήρηση να χαμηλώσουν τη μουσική. Του επιτέθηκαν 6 άτομα χωρίς καμία προειδοποίηση, έξι έμποροι εναντίον ενός κατοίκου. Χαρακτηριστικό της απολίτιστης αυτής επίθεσης, ήταν ότι ενώ το άτομο είχε πέσει κάτω, σχεδόν ανήμπορο να καλυφθεί από τα χτυπήματα έξι ατόμων ταυτόχρονα, αυτά συνέχιζαν να τον κλωτσάνε και να τον χτυπάνε με καθαρά δολοφονικές διαθέσεις στο πρόσωπο και το κεφάλι. Ευτυχώς ένας καλός άνθρωπος (έμπορος και αυτός) μπήκε στη μέση αλλιώς μπορεί χτες το θύμα της επίθεσης να είχε χάσει τη ζωή του.

Ο κάτοικος όπως ήταν φυσικό έκανε μήνυση, πέρασε από ιατροδικαστή που βεβαίωσε το γεγονός και τραβήχτηκαν σχετικές φωτογραφίες οι οποίες αποδεικνύουν τη βιαιότητα της επίθεσης.

Η λαϊκή αγορά χτες Καθαρά Δευτέρα θα έπρεπε να ήταν κλειστή. Παρόλα αυτά οι έμποροι ήταν στις θέσεις τους και ο κόσμος ψώνιζε (!) υπό την πλήρη αδιαφορία των Αρχών. Στα τηλεφωνήματα κατοίκων προς το Δήμο Ηρακλείου για την καταγγελία του γεγονότος ότι η λαϊκή λειτουργούσε (πριν γίνει το επεισόδιο), ο υπάλληλος του δήμου απαντούσε ότι σήμερα δεν λειτουργεί η λαϊκή και άρα ο δήμος δεν μπορεί να κάνει τίποτα (Χριστέ μου!). Στη συνέχεια κατά τις 11.00 το πρωί οι έμποροι άρχισαν πάνω στο δρόμο (εν μέσω κόσμου και λειτουργίας της λαϊκής) να έχουν στη διαπασών τη μουσική, μπορεί να είχαν φωνάξει και τους φίλους τους.

Ένας από τους κατοίκους (το θύμα) βγήκε από το σπίτι του και ζήτησε να χαμηλώσει η ένταση της μουσικής, και τότε απροκάλυπτα του επιτέθηκε πρώτα ένας έμπορος και μετά σχεδόν ταυτόχρονα έπεσαν κυριολεκτικά πάνω του άλλοι έξι για να "τον φάνε". Να τον "φάνε" όπως δήλωσε η φωνή του πρώτου που του επιτέθηκε λέγοντας "φάτε τον" και δίνοντας το σύνθημα και στους άλλους. Έξι εναντίον ενός. Αυτές είναι οι συνέπειες της πολιτικής στήριξης των εμπόρων.... Τούς έκανε να αισθάνονται πανίσχυροι και ήδη άρχισαν να αναπτύσσουν μια άτυπη μορφή μαφίας που βασίζεται στην βία και τον ξυλοδαρμό. Θα μου πεις τώρα, αφού δεν υπάρχει έλεγχος είναι όπως έχει μάθει ο κάθε ένας, αν είναι δολοφόνος θα δολοφονεί, αν είναι αλήτης θα χτυπάει. Βεβαίως υποστηρίζουν ότι το θύμα τους έβρισε, αυτό όμως- ακόμη και αν έγινε- δεν αποτελεί δικαιολογία για να δεχτεί ένα άτομο επίθεση από έξι άτομα. Η ζωή και η σωματική ακεραιότητα ενός ανθρώπου είναι το πιο σημαντικό αγαθό που προστατεύει ένα έννομο κράτος.

Κάποιοι έμποροι είχαν άλλωστε προειδοποιήσει πριν καιρό τη γειτονιά (το είχαμε γράψει) ότι αν οι κάτοικοι δεν σωπάσουν και δεν σταματήσουν να διαμαρτύρονται κινδυνεύουν οι ζωές τους (Το ιστορικό της υπόθεσης μπορείτε να το βρείτε σε αυτή την ιστοσελίδα διαβάζοντας τα προηγούμενα κείμενα).

Θα μπορούσαμε πλέον να πούμε ότι οι έμποροι στρέφονται με βία ενάντια στα συμφέροντα της γειτονιάς που τους φιλοξένησε αυτό το διάστημα, ενάντια στα συμφέροντα της κοινωνίας και των κατοίκων της περιοχής.

Βεβαίως το περιστατικό δεν έγινε τυχαία. Πριν από είκοσι ημέρες οι κάτοικοι είχαν κάνει συμβολικό αποκλεισμό ενός δρόμου για να διαμαρτυρηθούν για τη λαϊκή αγορά, ενώ λίγο πριν είχαν μαζευτεί υπογραφές κατοίκων για να φύγει η λαϊκή αγορά από την γειτονιά τους τις οποίες περιέφεραν από γραφείο σε γραφείo εισπράττοντας εμπαιγμό. Ένας από αυτούς που συμμετείχαν σε όλες αυτές τις διαδικασίες ήταν και το άτομο που χτες υπέστη τον μαζικό ξυλοδαρμό.

Κατά το άμεσο παρελθόν οι κάτοικοι είχαν λάβει τη διαβεβαίωση της Νομαρχίας Ηρακλείου ότι η λαϊκή αγορά θα μετακινηθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2010 κάτι που οι κάτοικοι είχαν πιστέψει και έκαναν υπομονή. Ο δήμος από την άλλη, δεν φαίνεται να συγκινείται με τίποτα παρ όλες τις παρανομίες που κατά καιρούς έχουν καταγγελθεί σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της λαϊκής. Δείτε για παράδειγμα προηγούμενο άρθρο για να καταλάβετε πώς λειτουργεί η λαϊκή: Η λαική στα Καμίνια λειτουργεί με παρανομίες, μιλάμε για τριτοκοσμικές συνθήκες για τις οποίες έχουν γίνει επίσημες καταγγελίες και αναφορές....

Οι έμποροι λοιπόν, είχαν βάλει στο μάτι κάποια άτομα και όταν ήρθε η κατάλληλη στιγμή επιτέθηκαν σε ένα από αυτά.

Μάλιστα οι έμποροι φωναχτά δήλωναν ότι αυτή είναι μόνο η αρχή και απείλησαν επίσης φωναχτά εναντίον της σωματικής ακεραιότητας και των ζωών της οικογένειας του ατόμου που υπέστη τον ξυλοδαρμό και όσων ξαναμιλήσουν. Είναι πλέον σαφές ότι αρκετοί κάτοικοι φοβούνται για τη ζωή τους και κάποιοι ζήτησαν ή θα ζητήσουν ασφαλιστικά μέτρα για την προστασία τους.

Ο Δήμος Ηρακλείου και η Νομαρχία Ηρακλείου είναι ηθικοί υπεύθυνοι για ό,τι συμβεί από εδώ και στο εξής και κυρίως για την σωματική ακεραιότητα των κατοίκων που θα έπρεπε να υπηρετούν, αφού είναι γνωστό ότι κάποιοι από τους εμπόρους δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά.... Μάλιστα από ό,τι μαθαίνουμε αυτοί αποφασίζουν πού θα στήσουν το παζάρι τους....Δεν υπάρχει δήμος, δεν υπάρχει νομαρχία, ενώ δεν υπάρχει και σαφές νομοθετικό πλαίσιο αφού οι λαϊκές αγορές βασίζονται σε κάποια Προεδρικά Διατάγματα του 1950 όταν οι συνθήκες ζωής των ανθρώπων ήταν τελείως διαφορετικές. Το αποτέλεσμα είναι να κάνουν ό,τι θέλουν οι έμποροι και κανείς να μην μπορεί να τους κουνήσει.

Σαφές νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών αυτής της χώρας υπάρχει;

Φοβάμαι ότι με τις διαθέσεις που έχουν κάποιοι έμποροι όπως οι ίδιοι φωνάζουν με κάθε ευκαιρία, τα λόγια αυτής της ιστοσελίδας θα διαβάζονται ως πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων των οκτώ και τότε όλοι θα αναρωτιόνται πώς ήταν δυνατόν κανείς να μην έλαβε υπόψη του τα γραφόμενα (καθώς και τις επίσημες καταγγελίες) και κανείς να μην έκανε κάτι, τότε που ήταν καιρός (τώρα δηλαδή) ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα που έρχονται. Και κάποιος ίσως τότε ανακάλυπτε το πιθανό παρασκήνιο.

Σημειώνεται ότι αρκεί μια ερασιτεχνική δημοσιογραφική έρευνα για να καταγράψει κάποιος τα νόμιμα οικονομικά συμφέροντα που υπάρχουν και το μέγεθός τους που θα επαρκούσε -αν κάποιοι ήθελαν- για να εξαγοράσει γραφεία και συνειδήσεις αρμοδίων.

Ελπίζω ο Γιώργος Παπανδρέου να τα έχει όλα αυτά υπόψη του (είχε κατατεθεί προσφάτως και σχετική επερώτηση στη Βουλή), γιατί θα είναι χρήσιμα σε ό,τι αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση των κοινωνιών τώρα που ετοιμάζονται διοικητικές μεταρρυθμίσεις με μεγαλύτερη μετάθεση εξουσιών. Η πράσινη ανάπτυξη πρέπει να έρθει σε δεύτερη μοίρα σε μια κοινωνία που πολεμάει ακόμη τριτοκοσμικά φαινόμενα. Ο πρώτος στόχος θα πρέπει να είναι η πάταξη των οργανωμένων -μαφιόζικου πλέον τύπου- συμφερόντων που στρέφονται ενάντια στην κοινωνία. Δηλαδή ακόμη και ομάδες "βαρβάρων" που στήνουν την πραμάτεια τους έξω από τα σπίτια μας απειλώντας τις ζωές μας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η παρούσα ιστοσελίδα φτιάχτηκε με αφορμή τις καταγγελίες των κατοίκων για τα περιστατικά στην "λαϊκή" αγορά Καμινίων Ηρακλείου Κρήτης. Δεν φτιάχτηκε ούτε για να εκβιάσει κανέναν αλλά ούτε και να διασύρει κανέναν. Αν η γνώμη μας δημοσιευόταν στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν θα χρειαζόμασταν καν αυτό το βήμα. Δυστυχώς όμως και κατά προκλητικό τρόπο κανείς δεν ασχολείται μαζί μας την ίδια στιγμή που οι έμποροι έχουν αφεθεί να κάνουν ό,τι θέλουν ασκώντας πλέον και σωματική βία.

Το κείμενο αυτό θα αναδημοσιευτεί σε πάρα πολλές από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες στην Ελλάδα και θα αποτελεί για πάντα τεκμήριο της ανικανότητας των "υπευθύνων" απέναντι στην μαφιόζικη και τριτοκοσμική κουλτούρα του "Ελλαδιστάν".